Sunday, February 21, 2010

Sebab tu dinousor pupus!

Kesian kita semua takdek chance tengok dinosour.. Sudah arwah beramai-ramai. Pupus dimakan.. nak kata apa ek? Binatang hebat mane yang mampu baham dinosour?? Mari cuba rantai makanan sekadar mengimbau memori belajar Sains masa darjah 4. Eh kau mana amek darjah 4 Fuza! Malu pulak nak kata baru belajar rantai makanan masa darjah 5.


kerbau > dinosour > pastu dinosour mati pasal sakit tua ehehi


yay! got a logic one!;
daun > dinosour herbivor > dinosour karnivor


ataupun,
manusia > dinosour > ultraman



Hahaha kan kat Jepun, oltromon asyik busy kejar dinosour je. Fire sana fire sini. Bayang kalau dinosour ada lagi. Mau terbakar satu Jepun asyik kena fire je.



Kat mane dinosour nak tinggal kalau dia hidup lagi kat zaman millenium ni? Ingat senang boleh bubuh diorang sekor-sekor dalam zoo. Sekali tendang je, habis runtuh Tembok Berlin.



Kalau bagi diorang bebas menikmati hak kebebasan haiwan, kelak tak berani kalian hidup. Keluar rumah pun kecut perut. Takkan dapat terbina KLCC kalau dinosour ada. Nasib Tun Mahathir ada, maka dapat kita berbangga. Lagi satu, tiang-tiang elektrik memang jadi permainan mereka semata. Semua kabel telefon pun ranap.



Itu part ganas dinosour. Part jijik dia pulak, bila masuk bab najis dia. Bayangkan kalau najis gajah kita dah eee.. geli. Najis paus tak pernah tahu camana jadi tak dapat nak meneka. Sekali kalu dinosour tersasar berak bersepah baik punya landing kat bumbung umah kita, tak naye ke tu kak? Abis orang majlis perbandaran asyik kejenya kena mencuci bagai.



Camana ekonomi nak maju kalau dinosour ada? Pembangunan? Keharmonian?

Tuk dinosour jangan marah.



Nasib baik kita ada Barney, dinosour jinak dan pandai menyanyi.


CakapCakapBelakang: Sori atas ketidakpastian mengeja dinosour. Kurang pasti. Nak bertanya Encik Google tapi Puan Broadband jeles pulak.


8 comments:

  1. hahaha, lawak ah. nak lagi lawak..nhaha. xbreti suka2!
    hahaha



    http://fitridzulkifli.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ape punyer fakta 2?
    manusia dinosour ultraman?
    hehehhe

    ReplyDelete
  3. marilah kite lihat dinosour di petrosains..

    eh! eh! dah macam promoter pulak..haha

    ReplyDelete
  4. haha.gelak2.bez entry neh.xdpt bayang kalau najis derang bsepah2.geli2..

    ReplyDelete
  5. Ah Fatt: Ahhhh kau ni...

    bella: manusia kena makan dek dinosor pastu dinosour mati oltroman fire.

    ReplyDelete
  6. kawie lebih suka otromen dari dinosor... hahhahahaha

    ReplyDelete

Tulis bagi lawa. Dilarang menconteng!

 
Designed by Lena