Thursday, April 22, 2010

Tolong la weh. Lenggings dengan tudung????

Lenggings memang sedang popular. Ramai yang suka pakai sebab nampak cool, trendy. Tadi masa aku balik daripada kelas, ternampak seorang member (tak berapa member sebenarnya) yang pakai benda cool, trendy ini. Dia odw nak pergi ke kelas.



Gulp, seriously I feel like OMG! Is she realize that her fashion sense is not actually make sense. Ya I was actually admire this girl sebab she likes to wear a nice-nice one dress and shirt. But this time I think she has done a mistake; just like when Britney Spears prefers to bald her head.



By Fuza Marquis


Can you see how thight the leggings? I tried to illustrates it by putting a white line so that u'll get my point. I know la leggings are in trend now. Im not a makcik in fashion but I know on what's right and wrong for a muslimah. You wear a proper nice Ariani tudung but you show up your thigh sooo obviosuly meh.



For some people, they just simply think that what they put on their body are terpulang dong pada pilihan mereka, taste mereka. Brutal gila statement. Islam ada guideline. Maybe I will be less shocked if her dress labuh sikit cecah lutut ke kan okay kan? You go to the class like that, make all boys ternganga )):




9 comments:

  1. well2...

    baru je discuss pasal ni dalam group fbook..

    legging nih bagi aq haram dipakai.

    kalau mengikut explaination cik kak tadi la.

    pkai legging pahtu bju paras pinggang..

    so tang pungkok tuh????

    hmm.. legging nih kan melekat je kat kaki tuh, dah same mcm x pkai je.. kaler je laen..

    nak jadi ular ke? ish3...

    nak berfashion pown ade guideline... jgn smpai atas tutup bawah bukak...

    dah terbalik dah trend..

    dulu2 bawah labuh atas bukak

    sekarang atas tutup bawah bukak...

    ape nak jadi..

    lepas ni ape? Bottomless?

    hmmmmmmmmmmmmmmmm

    x terkata...

    ReplyDelete
  2. kaizen: i like la bila ada boy cakap macam ni. baguih2. hurm, sedey doh tengok diorang2 ni.

    ReplyDelete
  3. betul betul. nampak macam cacatssss pon ada. :P

    ReplyDelete
  4. agaklaa. terpulanglah kt diri masing2. sbb i pn penah pakai leggings. first & last!

    ReplyDelete
  5. Hamizah: haah kot kan.

    ika. : yeke. ok je if baju tu labuh kan.

    ReplyDelete
  6. i hate seeing a girl with tudung, tapi berbaju pendek. that is sooooooooooooooooooo erm... pelik?
    especially, mereka yg kejap pakai kejap bukak. annoying. nak pakai, pakai la betul2... sama je mcm Dato' Siti tu...
    OPSS~

    ReplyDelete
  7. mmgla labuh, but still kta xleh pakai ketat kan? huhuuu

    ReplyDelete
  8. macam x sesuai je kan pakai legging nie...
    tapi nak sesuai kena la pakai baju yang labuh paras punggungkan..nmpk sopan cikit....:-)

    ReplyDelete
  9. to me..perempuan pakai legging is some kind of sexual harrasment to us..bcoz we can see the bentuks and if u are my frens..aku akan rasa tak selesa utk melihatnya..kalau taknak lihat boleh je..tapi sometimes its hard, u know.cobaaan...

    Latest Entri : Mendekatkan diri dengan puaka

    ReplyDelete

Tulis bagi lawa. Dilarang menconteng!

 
Designed by Lena